Veel gestelde vragen

Over Vergelijk

Wat is Vergelijk?

Vergelijk.nl is de eerste en één van de grootste vergelijkingswebsites van Nederland. Wij zien het als onze missie om de consument te helpen bij het vinden van de best mogelijke aankoop. Dit doen wij door het vermelden van verschillende producten van verschillende webshops. Hierdoor kunnen onze bezoekers met de kleinste moeite een product vinden dat het beste bij hun behoefte past. Vergelijk.nl is onderdeel van de internationale Compare Group, die actief is in Nederland, België, Duitsland en Finland.

Welke webshops zijn aangesloten op Vergelijk?

Er zijn allerlei webshops aangesloten, van grote retailers tot kleine winkels. De aangesloten webshops worden gescreend op betrouwbaarheid, waardoor consumenten met een gerust hart kunnen kopen bij onze partners.

Vergelijk.nl heeft meerdere vergelijkswebsites in verschillende landen. Kan ik mijn producten ook op deze websites vermelden?

Vergelijk.nl is onderdeel van de internationale Compare Group, die actief is in Nederland, België, Duitsland en Finland. Verstuur jullie producten ook naar deze landen, is jouw datafeed en webshop beschikbaar in deze talen? Neem dan contact met ons op.

Webshop op Vergelijk.nl

Hoe kan ik mijn winkel aansluiten op Vergelijk?

Wanneer je je webshop op Vergelijk wilt aansluiten, kunt je dit eenvoudig doen door het aanmeldformulier in te vullen. Als je meer informatie nodig heeft, neem dan contact met ons op.

Welke informatie is er nodig voor aanmelding? 

Om jouw webshop met onze service te verbinden, hebben wij de volgende gegevens nodig: 

  • Webshop informatie (domeinnaam en winkel logo)
  • btw-nummer
  • Bedrijfsinformatie (kvk-nummer, contactgegevens en factuurgegevens)
  • URL van de datafeed
  • SEPA formulieren voor automatische incasso

Hoe lang duurt het voordat mijn producten op Vergelijk staan? 

Zodra jij, je hebt aangemeld bij Vergelijk, maken wij een persoonlijk dashboard. Daarnaast zullen wij de feed analyseren en van feedback voorzien. Wanneer de feed helemaal goed is, kun je vaak al binnen 2-3 dagen live staan. Zodra je live staat, word je hiervan op de hoogte gebracht!

Productcategorieën

Welke productcategorieën kan ik vinden op Vergelijk.nl?

Vergelijk.nl omvat meer dan 3.000 verschillende productcategorieën. Om het zoeken gemakkelijker te maken, hebben we de productcategorieën opgesplitst in verschillende segmenten, subthema’s en thema’s. Onze complete categorieboom is hier te vinden.

Klikken en CPC

Hoe werkt CPC?

Wij werken op basis van een CPC-model met vaste tarieven per categorie, waarbij we hebben gekeken naar de juiste verhouding tussen CPC-prijs en volume. Onze prijslijst is hier te vinden.

Wat is een klik?

Een registratie van een aangeklikte deeplink in het systeem van Compare. Voor factureringsdoeleinden worden maximaal vijf kikken van hetzelfde IP-adres/gebruiker naar dezelfde winkelaanbiedingen op een 24-uursdag (00:00:00 – 23:59:59) overwogen. Ook klikken van interne Comparesystemen en –bureaus, evenals klikken van bots die door Compare als bots zijn geïdentificeerd, worden eruit gefilterd. Hierdoor zorgen we ervoor dat je echt alleen betaalt voor de consumenten die doorklikken naar jouw webshop.

Hoeveel klikken ontvang ik?

Het aantal klikken dat je ontvangt is afhankelijk van meerdere factoren, zoals: prijs, levertijden, categorie en de hoeveelheid producten in de feed. Het is bij Vergelijk tevens mogelijk om een maandbudget in te stellen!

Kan ik de statistieken van mijn winkel zien?

Wanneer je, je aanmeldt bij Vergelijk, krijg je toegang tot ons PartnerNet dashboard, waarin je dagelijks de clicks en kosten kunt bekijken. Ook geeft dit dashboard inzicht in de feed performance. Daarnaast heb je kosteloos de mogelijkheid om je performance inzichtelijk te maken middels een API-koppeling met jullie eigen Google Analytics. Deze koppeling wordt heel gemakkelijk ingeregeld door een partner van ons.
Naast een koppeling richten wij ook een uniek performance dashboard voor je in waar je de omzet, kosten en ROAS kunt zien, op zowel categorie als productniveau. Zo heb je iedere dag inzicht in wat Vergelijk aan extra omzet met zich meebrengt.

Datafeed

Hoe maak ik een datafeed van gewenste kwaliteit?

Jouw datafeed wordt aangesloten op ons platform. Het is belangrijk dat de datafeed voldoet aan onze minimale eisen. Dit verhoogt de zichtbaarheid en conversie van jouw producten. Wanneer de feed voldoet aan de minimale eisen kan deze al binnen twee dagen worden gekoppeld. Instructies voor het maken van een product-feed vind je in onze datafeed handleiding.

Hoe moet ik de product-feed aanleveren?

De feed moet op je server worden opgeslagen en de URL moet worden aangeleverd bij Vergelijk.nl. We zullen de feed meerdere keren per dag updaten om zo jouw aanbiedingen/voorraadstand op ons platform bij te werken.

Facturatie

Maandelijkse facturatie

Je ontvangt de facturen aan het begin van elke maand per e-mail. Vergelijk.nl hanteert een minimaal maandelijks factuurbedrag van € 25,- excl. btw. Als je vragen hebt over de factuur, neem dan contact met ons op.

Uw financiële gegevens wijzigen

Het is erg belangrijk dat je eventuele wijzigingen in jouw financiële gegevens tijdig aan ons doorgeeft. Doe dit voor de 25e van de maand. Dan worden deze wijzigingen voor het eind van de maand verwerkt.
De volgende wijzigingen dienen voor de 25e van de maand gemeld te worden:
– Nieuw bankrekeningnummer (met nieuw SEPA formulier)
– Nieuw btw-nummer
– Nieuw e-mailadres voor facturering

Uw bedrijfsnaam wijzigen

Als de bedrijfsnaam wordt veranderd, dien je ons altijd op de hoogte te stellen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de rechtsvorm van het bedrijf verandert. We zullen het verwerken en toevoegen aan jouw account.